kokend water kranen

De vele voordelen van een kokend water kraan

Kokend water kranen zijn niet meer weg te denken uit de keuken, maar wat zijn de voordelen ervan?

In de huidige tijd kan je je haast afvragen of je nog om kokend water kranen heen kan als jij in een nieuw huis gaat wonen of jouw keuken gaat renoveren. Programma’s op televisie, tijdschriften in de winkel en interieuradviseurs in een winkel zijn het er allemaal over eens: een kokend water kraan is in deze tijd een must have in iedere woning. Ja, de kokend water kranen hebben een enorme opkomst gehad de afgelopen jaren. Maar, wat zijn nu eigenlijk de voordelen zijn zo’n heet water kraan? Ik kan toch ook gewoon nog steeds mijn waterkoker gebruiken? Om het jou gemakkelijk te maken, sommen we op deze pagina 7 voordelen voor jou op. Na het lezen van deze blog, weet jij alles over waarom een kokend water kraan nu eigenlijk zo makkelijk is.

1. Verlaag de energierekening met een kokend water kraan

Niet alleen krijg jij een kokend water kraan, maar deze wordt geleverd in combinatie met een goed geïsoleerde boiler. In deze boiler zit een verwarmingselement. Dit element zorgt ervoor dat het water op de perfecte tempratuur van 100°C komt. Hierdoor heb jij direct beschikking over warm en kokend water. Daartegenover staat dat wanneer jij warm water wil tappen met een klassieke kraan, de gehele Cv-installatie gaat werken. Dit kost veel tijd, water en energie. Met een kokend water kraan is dit verleden tijd en bespaar jij energie.

kokend water kraan energierekening

2. Veiligheid voor alles

Nummer twee in de lijst van zeven is niet per se een groot voordeel, maar erg belangrijk om te weten. Kleine kinderen en kokend water zijn geen goede combinatie. Aangezien de kokend water kraan te allen tijde goed is beveiligd met bijvoorbeeld een drukdraai beveiliging, hoef jij je geen zorgen te maken. Jij kan jouw kinderen met een gerust hart door het huis laten lopen.

kokend water kraan veiligheid

3. Je bespaart niet alleen een hoop water en energie, maar ook tijd

We nemen jou mee in het volgende scenario: jij wilt warm water tappen, maar na dertig seconden de kraan open te hebben staan, bevriezen jouw handen nog altijd. Het opwarmen van het water duurt namelijk erg lang. Niet alleen verspil je een hoop tijd. Daarnaast verspil je hiermee een hoop liters water. Met een kokend water kraan bestaat dit scenario niet meer aangezien je direct beschikking hebt over koud, warm en kokend water dankzij het reservoir onder de kraan. Bespaar water en tijd!

kokend water kraan

4. Koud, warm, kokend en bruisend water uit de heet water kraan

Flessen Spa Rood uit de supermarkt zijn verleden tijd met de aanschaf van een 6-in-1 kokend water kraan. Met zo’n kraan beschik jij namelijk niet alleen over koud, warm en kokend water, maar ook over gekoeld, bruisend en gefilterd water. Zie jij het al voor je? Je komt op een warme zomerdag thuis na een intensieve workout en binnen enkele tellen drink jij een heerlijk glas gekoeld en bruisend water.

kokend water kraan bruisend water

5. De multifunctionele kokend water kraan

Ontzettend veel verschillende soorten water uit slechts één plek in jouw keuken. Een kokend water kraan is uiterst geschikt voor het Nederlandse klimaat. Waarom? Omdat je bijvoorbeeld in de koude wintermaanden een kop warme thee kan drinken nadat je thuiskomt van een sneeuwbui. Echter drink je in de zomer even gemakkelijk een glas gekoeld water na een rondje hardlopen in de kokende zon. Een kokend water kraan is erg multifunctioneel en daarom vind jij alles wat nodig is qua water op één plek in jouw keuken.

kokend water kraan multifunctionele

6. Overzicht in je keuken is rust in je hoofd

Less is more is misschien wel dé quote van de afgelopen jaren. Wil jij jouw keuken graag overzichtelijk en opgeruimd houden? Schaf dan een 3-in-1-, 4-in-1, 5-in-1 of 6-in-1 kokend water kraan aan. Wat is hier dan zo overzichtelijk aan? Denk bijvoorbeeld eens aan het feit dat jij met iedere kokend water kraan dan ook gedag kan zeggen tegen de waterkoker. Daarnaast zullen er geen lege flessen Spa meer in jouw keuken rondslingeren. Zoals we al eerder zeiden: met een kokend water kranen heb jij alle soorten water vanuit één centraal punt.

kokend water kraan

7. Warm, koud, kokend, bruisend, gekoeld en zuiver water

Wellicht merk jij het niet, maar water uit een normale keukenkraan is vaak niet volledig gefilterd. Ondanks dat we hier in Nederland niet echt bij stil staan, is het toch belangrijk. Je zal er niet ziek van worden, maar het drinken van gefilterd water is hoe dan ook beter voor de gezondheid. Zelfs als het maar voor een klein beetje helpt. Het fijne aan een kokend water kraan is dat hij 100% zuiver water levert. Zoals we eerder zeiden wordt de kokend water kraan geleverd met een bijbehorende boiler. Deze boiler beschikt over een filter wat kalk in het water afstoot. Daarnaast zorgt het filter er ook nog eens voor dat stoffen die bijvoorbeeld de smaak aantasten, verwijdert. Kort samengevat, het drinken van niet-gefilterd water is niet superslecht, maar wij geven sterk de voorkeur aan 100% zuiver water.

kokend water kraan

Contact met Kokendwaterexpert

Voordat jij deze blog las, wist je wellicht nog niet zoveel over kokend water kranen. We hopen dat jij jou nu een klein beetje expert voelt over de voordelen van een kokend water kraan. Hopelijk hebben we jou nieuwsgierig gemaakt om de zoektocht naar jouw ideale kokend water kraan te starten. Want in Nederland zijn we redelijk eensgestemd: dit type keukenkraan is de kraan van de toekomst. Dit komt simpelweg doordat een kokend water kraan ontzettend veel gemak en luxe biedt in iedere keuken. En energie, water en geld besparen met één kraan; dat is wat we uiteindelijk allemaal willen, toch? 

We snappen het goed als jij in de zoektocht naar een kokend water kraan graag even met een expert zou willen sparren. Met een flinke dosis aan ervaring staat Marcel voor jou klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Met onze kokend water expert Marcel kan je van iedere dag chatten, bellen of mailen. Hij beantwoordt jouw vragen graag en praat je daarnaast graag bij over alle trends en ontwikkelingen in de wereld van kokend water kranen. Tot snel!

Welke kokend water kraan heb ik nodig?

Welke kokend water kraan heb ik nodig?

Heb jij nog geen idee welke kokend water kraan je nodig hebt?
Ontdek via onzen Kranenwijzer welke kokend water kraan het beste bij jouw past!

Ga naar de Kranenwijzer

Kom je er niet helemaal uit, of heb je behoefte aan persoonlijk advies?
Neem dan contact met oze kokend water expert Marcel. Hij staat je graag te woord.