Kokend water kranen zijn hot, maar welke past in het beste bij mij?

Kokend water kranen zijn niet meer weg te denken uit keukens. Bijna in iedere nieuwbouwwoning wordt een kokend water kraan in de keuken gebruikt. Bovendien schaffen steeds meer mensen in oudere woningen een kokend water kraan aan. En dit heeft zo zijn redenen. Zo bespaar jij met een kokend water kraan een hoop water en energie. Daarnaast haal je ook nog eens erg veel comfort in huis. Extra comfort in huis en geld besparen met een kokend water kraan. We snappen jouw gedachte: ‘dat klinkt wel iets te mooi om waard te zijn’. Geen reden voor paniek. We leggen jou op deze pagina graag alles haarfijn uit. Daarnaast geven we je een overzicht van de verschillende types kokend water kranen.

Wat voor types kokend water kranen zijn er?

De werking van kokend water kranen is nagenoeg hetzelfde. Zo wordt de kraan geleverd met een boiler waardoor jij direct beschikt over kokend water. Echter kan het model verschillen. Zo zijn er verschillende kleuren kranen met een hoek van 90 graden, maar bijvoorbeeld ook kranen met een ronde vorm. Je merkt het al: de kleur en uitloop kunnen verschillen. Kortom, voor iedereen is er een optie.

Quooker Flex

De andere variant in de 3-in-1 kranen van Quooker is de Quooker FLEX. Ten opzichte van de Quooker Fusion heeft de Quooker Flex een uittrekbare slang. Dit is bijvoorbeeld handig om de spoelbak schoon te maken. Maak je geen zorgen, want jij kan jouw kinderen gerust met de waterslang laten spelen. Het tappen van kokend water is namelijk onmogelijk als de slang uitgetrokken is. Het reservoir dat wordt aangesloten levert koud, warm, kokend. Door de Quooker CUBE toe te voegen kun je ook een beroep doen op gekoeld en bruisend water. De Quooker Flex is verkrijgbaar in een ronde vorm. Bovendien heb jij de keuze tussen een zwarte, chroom of RVS kleur.

Hotspot Titanium Vitoria

De tweede lijn hoogwaardige kokend water kranen van Hotspot Titanium is de Vitoria 3-in-1 kokend water kraan. Met de Vitoria kraan heb jij nog meer keuze in het personaliseren van jouw kraan. Waar je bij de Calisto kon kiezen voor een ronde de uitloop van de kraan, kan je bij de Vitoria voor een vierkante uitloop kiezen. Kortom, kies jij voor een strak uiterlijk? Of gaat jouw voorkeur uit naar een wat speelser uiterlijk in jouw keuken?

Ace kokend water kraan

Met de Ace kokend water kraan maak jij een uitstekende keuze voor een kokend water kraan. Dit komt omdat de kraan van erg hoge kwaliteit is en ook nog eens een goede keuze is voor de portemonnee. Daarnaast kan je met deze kraan alle kanten op. De kraan is verkrijgbaar met een ronde uitloop en een vierkante uitloop. Je hebt de keuze tussen de kleuren chroom, zwart en RVS. Het materiaal van de bijgeleverde boiler RVS. Dit is fijn om te weten, want met dit materiaal kan jij ervan uitgaan dat jouw boiler lang meegaat zonder problemen.

Unito Sparkle 4-in-1

De Unito Sparkle zou kunnen worden gezien als de grotere broer van de Unito Lava die net wat meer eigenschappen heeft. Zoals jij ondertussen gewend bent, tap je met deze kraan direct koud, warm en kokend water. Echter gaat de Unito Sparkle verder. Je hebt met deze kraan namelijk ook direct beschikking over bruisend water. Handig, want hierdoor kan je gedag zeggen tegen de Spa-rood flessen in jouw keuken. De oplettende lezer weet het al: door aanschaf van deze kraan wordt jouw huis een stukje groener doordat je geen plastic flessen Spa-rood meer gebruikt. De kraan is verkrijgbaar in het chroom, gun metal, RVS en zwart. Bovendien kan jij ervoor kiezen om voor een normale, ronde uitloop te gaan of een uitloop met een uittrekbare slang. Handig voor de afwas!

Unito Infinity 6-in-1

De Unito Infinity 6-in-1 is één van de compleetste kranen in de markt. De keuze tussen verschillende soorten water is zo groot dat jij spreekwoordelijk keuzestress zou krijgen. Met deze kraan tap jij namelijk gekoeld, koud, warm, kokend, bruisend en gefilterd water voordat jij het überhaupt kan beseffen. De uiterlijke opties van deze kraan zijn hetzelfde als bij zijn jongere broertjes. Zo kan jij bij deze kraan ook kiezen tussen chroom, RVS, gun metal of zwart. Daarnaast kan jij afstemmen of een ronde of vierkante uitloop beter in jouw keuken past.